New Range Rover Velar

Degusteer de weg

Bestaat er een betere manier om de nieuwe Range Rover Velar te ontdekken dan een uitstapje naar de Champagne, streek van elegantie en verfijning?

Iedereen die ooit tijdens de spits Parijs heeft moeten verlaten, weet dat dit vaak een lastige en irritante oefening in geduld is. Maar zo waren de omstandigheden waarin we voor het eerst kennismaakten met de nieuwe Range Rover Velar. De luxueuze SUV is vernieuwd, gemoderniseerd en verbeterd, en zet een ambitieuze stap omhoog op het gebied van comfort en technologie aan boord. Zijn luchtzuiveringssysteem Cabin Air Purification Plus verandert de korrelige, verstikkende lucht van de Parijse ring in een zacht, gezond briesje, wat een rustgevende omgeving schept. Voeg daar aan toe: de actieve onderdrukking van buitengeluiden door het Active Road Noise Cancellation van het nieuwe audiosysteem Meridian™. Deze geavanceerde technologie zorgt ervoor dat er geen ongewenste geluiden of storende vibraties het interieur binnendringen! Zijn oplaadbare hybride aandrijflijn, waarmee je tot 64 kilometer volledig elektrisch kunt rijden, en de stilte en zachtheid die daarbij horen, zorgen voor een gevoel van welzijn en onbeschrijfelijke rust onderweg.

Wanneer de Franse hoofdstad eindelijk verdwijnt en de groene Champagnewegen verschijnen, onderscheidt de Range Rover Velar zich en nodigt ons uit om met volle teugen van de reis te genieten. Zijn zacht gevoerde stoelen (met vegan leer), zijn grote glasoppervlaktes en zijn verfijnde cabine met weelderige materialen verheffen hem tot een koning van de weg. Hoe meer de weg slingert en met ons wil spelen, hoe veiliger en comfortabeler de Range Rover Velar aanvoelt, inclusief een bewonderenswaardige precisie! Zelfs buiten de gebaande paden houden de verschillende offroadmodi (gras/grind/sneeuw/moddersporen en zand), die ook op deze plug-inhybride versie aanwezig zijn, hem stevig op de weg en stellen ons in staat om vooruit te geraken op alle soorten ondergrond. De Velar nodigt je uit om rustig adem te halen, sereen te rijden en gewoon van het landschap te genieten. Of is eerder hijzelf dat decor? Want wanneer je zijn stille cabine verlaat en zijn elegante silhouet aanschouwt met dat zwevende dak, zijn gestroomlijnde koplampen en strakke lijnen die luxe en sportiviteit combineren, vraag je je af of hij het niet is die het licht steelt van de prachtige wijngaarden in de Champagnestreek! 

Door Quentin Pannaud